Stadsgården

Halmstad

Projektfakta

Entreprenör: AF Bygg

Partner: AF projektutveckling

Typ: Bostadsrätter

Tid: Inflyttat 2022

Antal: 105

Slutfört
100 bostadsrätter och 3 townhouses i Halmstad.

100 bostadsrätter och 3 townhouses i Halmstad.

Med promenadavstånd till restauranger, shopping, det lokala bageriet, naturen och havet växer Västra Förstaden fram, ett helt nytt område i Halmstad. Här skapar vi Brf Stadsgården, 100 nya arkitektritade lägenheter och fyra ”townhouses” med beräknad inflytt hösten 2021. Ett hemtrevligt grannskap med lugn innergård och trivsamma gaturum fulla av liv.

Hallen är välkomnande med flexibel förvaring och praktisk stenliknande klinker. Här kan vännerna snyggt hänga upp sin rock eller barnen ställa av sina blöta stövlar. Garderober med fina träknoppar i ek som återkommer på samtliga skåp i lägenheten. Genomgående mattlackade trägolv, Sommarsnö – en neutral grå färg på väggarna och fönsterbrädor av sten – tidlöst.

Kök
Ett rymligt kök för mysiga middagar. De större lägenheterna har en köksö där gästerna kan hänga över lite försnacks medan maten tillagas. Gaveln på köksön har ett fint avslut i form av en finsnickrad hylla, där du kan placera dina snyggaste kokböcker eller använda som tillgänglig förvaring när vardagen behöver flyta på.
Alla kök har integrerad diskmaskin, fristående fläkt och en bänkskiva av sten med ett fint uppvik som stänkskydd. Och runt arbetsytan sitter en praktisk kroklist för att maximera kökets flexibilitet.

Badrum
Badrummen är ljusa och varma i vaniljvita toner med vägglampor som skänker ett mjukt ljus över kaklets vackra struktur. Samtliga badrum har golvvärme och genomtänkt förvaring, samt utrustade med kombimaskin. Takdusch i krom, duschvägg av glas och skåp med belysning och spegel.
Detaljerna fortsätter in i badrummet i form av en fin hylla i trä, med utrymme för en blomkvist och doftljus när gästerna kommer på besök. Eller smart avställningshylla för en smidig morgonrutin.

Parkering
Garage byggs under gården. Det kommer att inrymma parkeringsplatser och lägenhetsförråd mm.

Byggherre:
Efter framgångarna med Glashuset i Halmstad planerar nu AF Gruppen i samarbete med Wood & Hill att utveckla ca 100 lägenheter och fyra Town Houses i Västra Förstaden. Säljstart för 63 lägenheter i etapp ett sker sommaren 2019 med planerad inflyttning hösten 2021.

Sammanfattning
Byggbolag: AF Gruppen, Wood & Hill
Rum: 1 – 5
Boarea: 29 – 154 kvm
Pris: 1 300 000 – 4 850 000 kr
Upplåtelseform: Bostadsrätt

Allmänt
Län: Halland
Kommun: Halmstad
Område: Centrum

Vägbeskrivning
BRF Stadsgården kommer att uppföras på den nuvarande parkeringen som ligger mellan gamla Arlahuset och Järnvägsleden.

Område

Västra Förstaden är namnet på det “nygamla” område som håller på att ta form mitt emellan Söder och Väster i Halmstad. Här planeras för ca 3-400 nya bostäder under en femårsperiod. Därtill kommer helt nya butikslokaler och en ny förskola att byggas.

Kvarteret som skapas vid BRF Stadsgården kommer att rama in en vacker och rymlig innergård.